ΑΘΗΝΑ
04:00
|
25.04.2024
Νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια κατά του πολυνομοσχεδίου Παιδείας και της απευθείας αναμετάδοσης των μαθημάτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία των σχολείων και για τους μαθητές του Γυμνασίου και της Α’ και Β’ Λυκείου, οι εκπαιδευτικοί διοργανώνουν νέα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την απευθείας αναμετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες. 

Μετά το μαζικό συλλαλητήριο της περασμένης εβδομάδας, οι εκπαιδευτικοί δίνουν σήμερα ραντεβού στην Αθήνα στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. 

Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ επικρίνουν την κυβέρνηση ότι “κλείνει τ’ αυτιά της” στα αιτήματα των εκπαιδευτικών και εκφράζουν ισχυρές επιφυλάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών τονίζοντας τον αντιεκπαιδευτικό και αντιπαιδαγωγικό χαρακτήρα της “οργουελικής” συγκεκριμένης ρύθμισης. 

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν ευθέως την κ. Κεραμέως για έλλειψη διάθεσης διαλόγου και ζητούν να στηριχθεί το δημόσιο σχολείο, να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Παρά τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως “δεν κάνει ούτε βήμα πίσω” όπως είχε δηλώσει, επιμένοντας στην ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων χωρίς να δημοσιοποιήσει τη μελέτη αντικτύπου που αποτελεί, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προϋπόθεση για την εφαρμογή του μέτρου.

Σημειώνεται ότι η ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ ζήτησαν χθες  από το υπουργείο πλήρη ενημέρωση για την Εκτίμηση Αντικτύπου σχετικά με την Προστασία Δεδομένων για το ενδεχόμενο σοβαρών και συστηματικών παραβιάσεων.

Χθες μάλιστα εστάλησαν στα σχολεία σχετικές οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ωστόσο διευθυντές και εκπαιδευτικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το πώς θα διασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων και το πώς θα εξασφαλιστεί ότι το μάθημα δεν θα βιντεοσκοπείται από άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Η μόνη υποχώρηση που έχει κάνει η υπουργός αφορά στην απόσυρση των άρθρων που προέβλεπαν τη διεξαγωγή εξετάσεων για τη μετάβαση από την Γ’ Γυμνασίου στην Α’ Λυκείου στα Πρότυπα Σχολεία, την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη και τη θέσπιση ηλιακού ορίου για τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα