ΑΘΗΝΑ
13:04
|
23.04.2024
Στο εξής, το αμφιλεγόμενο φάρμακο θα χρησιμοποιείται στη χώρα μόνο για κλινικές δοκιμές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως σήμερα, Τετάρτη 27/05, σταματά η συνταγογράφηση της υδροξυχλωροκίνης στα νοσοκομεία της Γαλλίας για την αντιμετώπιση του Covid-19. To φάρμακο θα χρησιμοποιείται στο εξής και μέχρι νεωτέρας μόνο για κλινικές δοκιμές.

Η υδροξυχλωροκίνη είχε ‘μπει’ στα γαλλικά νοσοκομεία στα τέλη Μαρτίου. Οι ιατροί μπορούσαν να τη συνταγογραφήσουν κατ’ εξαίρεση για τα βαριά περιστατικά της νόσου Covid-19.

Η απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης για παύση της χορήγησης του φαρμάκου που ‘διαφημίζουν’ ενθουσιωδώς ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ζαΐρ Μπολσονάρου και εσχάτως ο πρόεδρος του Ελ ΣΑλβαδόρ, ελήφθη μετά την αρνητική εισήγηση χθες του Ανωτάτου Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας (HCSP) της χώρας. Το HCSP συνιστά “να μην χρησιμοποιείται η υδροξυχλωροκίνη στην θεραπεία της Covid-19, εκτός κλινικών δοκιμών”.  

Υπενθυμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες την προληπτική αναστολή των κλινικών δοκιμών της υδροξυχλωροκίνηςσε ασθενείς με Covid-19.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα