ΑΘΗΝΑ
19:30
|
25.04.2024
Ο Βασίλης Δημάκης επιστρέφει στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού μετά την απόφαση της κ. Νικολάου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νίκη του Βασίλη Δημάκη κατά του εμπαιγμού και της κοροϊδίας που υπέστη επί σαράντα ημέρες από την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, καθώς η ίδια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι ο “Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι”.

Έτσι, ο Βασίλη Δημάκης επιστρέφει στην Δ΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού όπου κρατείτο και κατά πάσα πιθανότητα στο ίδιο κελί μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, που υπάγεται απευθείας στη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας το Πολίτη.

Την είδηση για την επιστροφή του Δημάκη στο αρχικό χώρο κράτησης του, ανακοίνωσε η γγ Αντεγληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου:

“Ο Δημάκης επιστρέφει στην δικαστική φυλακή Κορυδαλλού Ι, καθώς εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους έγιναν οι μεταγωγές του και η κράτηση του σε άλλους χώρους και ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες” ανέφερε και συμπλήρωσε με νόημα: “Ευελπιστώ ότι από εδώ και στο εξής θα συνεχίσει ήσυχα την εκπαίδευση του στο Πανεπιστήμιο, αλλά και την έκτιση του υπολοίπου της ποινής του”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Δημάκης, είχε διακόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, ακόμη και με τους συνηγόρους του, και βρισκόταν ένα βήμα από το θάνατο, με τη νέα απεργία πείνας και δίψας, στην οποία προχώρησε μετά τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό του από τη γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου.

Οι κυβερνητικές αρχές, με πρώτη την κα Νικολάου, έχουν παραβιάσει βάναυσα τα δικαιώματα του κρατούμενου φοιτητή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κοινής γνώμης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα