ΑΘΗΝΑ
15:37
|
24.04.2024
Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης μετά την πανδημία και θα επιφέρει την απόλυση 6.770 εργαζομένων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Boeing ανακοίνωσε ότι καταργεί περισσότερες από 12.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ. Η κίνηση γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρείας μετά τη ζημία που έχει επιφέρει η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και θα επιφέρει την απόλυση 6.770 εργαζομένων.

Στην επόμενη φάση της ‘αναδιάρθρωσης’ θα ακολουθήσουν “αρκετές χιλιάδες” ακόμα απολύσεις μέσα στους επόμενους μήνες. Τον Απρίλιο η εταιρεία είχεενημερώσει ότι ως τα τέλη του 2020 θα μειώσει κατά 10% το εργατικό δυναμικό της σε όλο τον κόσμο.

Συνολικά, για την Boeing εργάζονται 160.000 άνθρωποι. Χθες, Τετάρτη 7/05, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι 5.520 εργαζόμενοι στις ΗΠΑ θα μπουν σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου και θα αποχωρήσουν τις προσεχείς εβδομάδες. Άλλοι 6.770 εργαζόμενοι θα απολυθούν εντός δεκαημέρου.

Ο CEO της Boeing, Ντέιβ Καλχούν, για να δικαιολογήσει τις απολύσεις, ανέφερε σε mail προς τους εργαζομένους της εταιρείας: “Ο καταστροφικός αντίκτυπος της πανδημίας στη αεροπορική βιομηχανία επιφέρει περικοπές στον αριθμό των εμπορικών αεροσκαφών και των υπηρεσιών που οι πελάτες μας θα χρειαστούν τα επόμενα χρόνια. Κάτι που με τη σειρά του σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας στις γραμμές παραγωγής και τα γραφεία μας. Μακάρι να υπήρχε κάποιος άλλος τρόπος”.

Τον Απρίλιο οι παραγγελίες για την Boeing ήταν μηδενικές, ενώ ακυρώθηκαν και 108 παραγγελίες για αεροσκάφη 737 MAX. Αυτή είναι το χειρότερο ξεκίνημα χρονιάς για την εταιρεία από το 1962. Η πανδημία επιδείνωσε την κρίση που αντιμετώπιζε ήδη η Boeing.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογη ανακοίνωση -για 9.000- απολύσεις προχώρησε πριν από λίγες μέρες και η Rolls-Royce, η οποία μετά την πανδημία θα κάνει σημαντικές περικοπές στα εργοστάσιά της όπου κατασκευάζονται και συντηρούνται κινητήρες αεροσκαφών.

Πηγή: BBC News.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα