ΑΘΗΝΑ
12:02
|
26.04.2024
Ο πόλεμος του Nτόναλντ Τραμπ με το Twitter κλιμακώνεται μετά την υπογραφή του διατάγματος για τα social media.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας των εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλιμακώνοντας την αντιπαράθεσή του με το Twitter.

Αμέσως μετά την υπογραφή του διατάγματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε: “Είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε την ελευθερία της έκφρασης απέναντι σε έναν από τους χειρότερους κινδύνους”. Συγκεκριμένα για το Twitter σχολίασε ότι δεν συμπεριφέρθηκε ως ουδέτερη πλατφόρμα, υπογραμμίζοντας ότι “Δεν μπορούμε να το αφήσουμε να συνεχιστεί αυτό, είναι πολύ άδικο”.

Με την υπογραφή του διατάγματος, ο Τραμπ έδωσε εντολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, να συνεργαστεί με Πολιτείες για την επιβολή των δικών τους νομοθεσιών ενάντια στις “παραπλανητικές επιχειρηματικές πρακτικές από εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης”.  

“Απειλή για τις ελευθερίες στο διαδίκτυο”

Λίγες ώρες μετά την υπογραφή του διατάγματος, το Twitter απάντησε πως η κίνηση αυτή απειλεί την ελευθερία στο χώρο του Ίντερνετ.

“Αυτό το διάταγμα είναι μία αντιδραστική και πολιτικοποιημένη προσέγγιση σε έναν νόμο-ορόσημο. Το άρθρο 230 προστατεύει την ελευθερία της καινοτομίας και έκφρασης και υποστηρίζεται από τις δημοκρατικές αξίες. Κάθε προσπάθεια μονομερούς υπονόμευσης απειλεί το μέλλον της online έκφρασης και των ελευθεριών στο διαδίκτυο”, αναφέρερει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του το Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εξελίξεις πυροδοτήθηκαν από την πρόσφατη διαμάχη του Αμερικανού προέδρου με το Twitter, όταν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, βάζοντας ειδική σήμανση σε αναρτήσεις του προέδρου που αφορούσαν τις επιστολικές ψήφους. Ο Τραμπ κατηγόρησε το Twitter ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές, έκανε λόγο για εκλογική νοθεία και για περιορισμό της ελευθερίας του λόγου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα