ΑΘΗΝΑ
01:12
|
25.04.2024
Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά από το δίκτυο, το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της σύλληψης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Μινεσότα συνέλαβε πριν λίγα λεπτά συνεργείο του CNN.

Η στιγμή της σύλληψης έγινε ζωντανά και μεταδόθηκε από το δίκτυο, το οποίο προς το παρόν δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους της σύλληψης του ανταποκριτή Ομάρ Χιμένες καθώς και τριών ακόμη μελών του τηλεοπτικού συνεργείου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συνεργείο έκανε ρεπορτάζ για το κλείσιμο των δρόμων και το χάος που επικρατεί στη Μινεάπολη, αποτέλεσμα των επεισοδίων που ξέσπασαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον φριχτό θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό.

Ο Αφροαμερικανός ρεπόρτερ μόλις είχε δείξει στην κάμερα τη σύλληψη ενός διαδηλωτή όταν περίπου έξι λευκοί αστυνομικοί τον περικύκλωσαν.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τα άτομα του συνεργείου να αποχωρήσουν αλλά πριν προλάβουν να το πράξουν, προχώρησαν στη σύλληψή τους χωρίς να δώσουν καμία εξήγηση.

“Μπορούμε να μετακινηθούμε στο σημείο που θέλετε”, είπε ψύχραιμα στους αστυνομικούς ο Ομάρ Χιμένες, δηλώνοντάς τους ότι είναι δημοσιογράφοι και ότι καλύπτουν τα επεισόδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τους συνέλαβε επειδή δεν υπάκουσαν στις εντολές να μετακινηθούν από το σημείο όπου βρίσκονταν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα