ΑΘΗΝΑ
20:48
|
23.04.2024
Νέο συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο καταγράφει αστυνομικό να χτυπά τον Φλόιντ μέσα στο περιπολικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Nέο, συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο σχετικά με την φρικαλέα δολοφονία του 46χρονου  Τζορτζ Φλόιντ από τον αστυνομικό Ντέρεκ Τσόβιν έρχεται στη δημοσιότητα προσφέροντας ακόμη περισσότερα στοιχεία για τη βαρβαρότητα των εμπλεκομένων αστυνομικών κατά του άοπλου Αφροαμερικανού.

Το βίντεο που αποκάλυψε ο ακτιβιστής Σον Κινγκ καταγράφει τι συνέβη πριν ο άτυχος Τζορτζ Φλόιντ βρεθεί μπρούμυτα στο έδαφος και χάσει τη ζωή του από το γόνατο του Τσόβιν που του πίεζε τον λαιμό επί οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με τον Κινγκ ένας από τους τέσσερις αστυνομικούς που εμπλέκονται στην υπόθεση φαίνεται να χτυπάει τον Φλόιντ ενώ αυτός ήταν ακόμα μέσα στο περιπολικό.

View this post on Instagram

BREAKING: Just got this new video. It’s all coming together. Police were in the car beating the shit out of George Floyd. One stands watch, while the others attacked him.

A post shared by Shaun King (@shaunking) on

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί βγάζουν έξω από το περιπολικό τον άοπλο και ακινητοποιημένο με χειροπέδες Φλόιντ, για να ακολουθήσει ο ανελέητος πνιγμός του από τον Τσόβιν.

Να σημειωθεί ότι ο Ντέρεκ Τσόβιν έχει συλληφθεί και κατηγορείται για ανθρωποκτονία τρίτου βαθμού από αμέλεια ενώ οι άλλοι τρεις αστυνομικοί παραμένουν ελεύθεροι.

Την Κυριακή το απόγευμα, ο Τσόβιν μεταφέρθηκε στην κρατική φυλακή στο Oak Park Heights της Μινεσότα, αφού πρώτα άλλαξε άλλες δύο φυλακές υπό τον φόβο επεισοδίων.

Η πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Ιουνίου. 

Το Σάββατο είχε δημοσιοποιηθεί ακόμη ένα ανατριχιαστικό βίντεο-ντοκουμέντο που καταγράφει τρεις αστυνομικούς να έχουν γονατίσει πάνω στον αβοήθητο Φλόιντ ενώ αυτός εκλιπαρεί για τη ζωή του, βογγά και διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει.

“Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω” εκλιπαρεί ο Τζορτζ Φλόιντ λίγα λεπτά πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα