ΑΘΗΝΑ
03:45
|
25.04.2024
Δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες και στρατιωτικά οχήματα 'καθάρισαν' το φόντο για τη φωτογραφία του προέδρου.
US President Donald J. Trump poses with a bible outside St. John's Episcopal Church after delivering remarks in the Rose Garden at the White House in Washington, DC, USA, 01 June 2020. Trump addressed the nationwide protests following the death of George Floyd in police custody..
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλούσε ότι θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους των μεγαλουπόλεων των ΗΠΑ από την ασφάλεια του Κήπου των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, η αστυνομία της Ουάσιγκτον έκανε απρόκλητη επίθεση με χημικά και πλαστικές σφαίρες στους πολίτες που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση έξω από τις πύλες του προεδρικού μεγάρου.

Στα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας, διαδηλωτές τρέχουν πανικόβλητοι, σκοντάφτουν και προσπαθούν να βρουν προσωρινό καταφύγιο από τη βία των αρχών. Τουλάχιστον μία γυναίκα μεταφέρεται τραυματισμένη, ενώ στρατιωτικά οχήματα αναπτύσσονται στη λεωφόρο Πενσιλβάνια.

Η απρόκλητη επίθεση έγινε προκειμένου να διαλυθούν οι διαδηλωτές για να μπορέσει ο Τραμπ να διασχίσει ανενόχλητος τον δρόμο μετά την ομιλία του και να σταθεί μπροστά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όπου και φωτογραφήθηκε κρατώντας τη Βίβλο του. Ένα μέρος του ‘ναού των προέδρων’, όπως χαρακτηρίζεται από το 1816 άρχισαν να τον χρησιμοποιούν οι πρόεδροι των ΗΠΑ, κάηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα.

Για τη φωτογραφία, δίπλα στον πρόεδρο Τραμπ στάθηκαν ο γενικός Εισαγγελέας Ουίλαμ Μπαρ, η γραμματέας του Λευκού Οίκου Κέιλι Μακένανι και άλλοι αξιωματούχοι.

Η Καμάλα Χάρις, μέλος της γερουσίας και αντιπρόσωπος των Δημοκρατικών της Καλιφόρνια, έγραψε στο Twitter “Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ψέκασε με χημικά φιλειρηνικούς διαδηλωτές για μια φωτογράφηση”. Αργότερα, σε δεύτερο tweet σχολίασε τις απειλές του Τραμπ με τη φράση: “Αυτά δεν είναι τα λόγια ενός προέδρου. Είναι τα λόγια ενός δικτάτορα”.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα