ΑΘΗΝΑ
01:27
|
17.04.2024
Στάση εργασίας από το προσωπικό των νοσοκομείων. Έκλεισε η Μεσογείων αλλά οι οδηγοί χειροκροτούσαν τους γιατρούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για το έκτακτο προσωπικό στη δημόσια Υγεία και την Πρόνοια πραγματοποίησε από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε διάφορα νοσοκομεία, με αίτημα τη μονιμοποίησή του.

Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία”, στις 08:30.

Εξαιτίας της συγκέντρωσης έκλεισε η Μεσογείων στο ύψος του νοσοκομείου “Σωτηρία” αλλά οι οδηγοί των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων αντί να διαμαρτυρηθούν στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, κατεβαίνοντας από τα αυτοκίνητά τους και χειροκροτώντας το νοσηλευτικό προσωπικό.

“Η τακτική των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια είναι να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία και να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες με έκτακτο προσωπικό», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, τονίζοντας ότι “οι 16.000 έκτακτοι στη Δημόσια Υγεία καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθ’ ότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας και δικαιούνται την μονιμοποίησή τους. Γι’ αυτό θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις”.

“Σήμερα, Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης στην Υγεία, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Όλοι, συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ, του ΕΟΔΥ, εργαζόμενοι με ατομικές συμβάσεις, εργολαβικοί εργαζόμενοι, επικουρικοί γιατροί, νοσηλευτές, εδώ και τώρα να μονιμοποιηθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν περισσεύει κανείς. Το ΚΚΕ βρίσκεται μαζί τους στον αγώνα για το δίκαιο αίτημά τους», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, “για τη Μέρα Πανελλαδικής Κινητοποίησης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας”.

Φώτο @ChristofakisN

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα