ΑΘΗΝΑ
00:43
|
27.04.2024
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Hurriyet o Τούρκος πρόεδρος ζήτησε την αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Hurriyet o Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να έδωσε εσντολή για αλλαγή του καθεστώτος του μουσείου της Αγίας Σοφίας με στόχο να μετατραπεί σε τζαμί.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο Ερντογάν, απευθυνόμενος στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του την Τετάρτη, υποστήριξε πως “Η Αγία Σοφία ως τζαμί μπορεί να συνεχίσει να δέχεται τουρίστες, όπως συμβαίνει και με το Μπλε Τζαμί. Είναι κάτι για το οποίο θα αποφασίσει αποκλειστικά και μόνο το έθνος μας”.

Η Hurriyet αναφέρει πως σε άλλο απόσπασμα της ομιλίας του ο Ερντογάν σημείωσε ότι “Στην Αγία Σοφία μπορεί να διαβάζεται και προσευχή, μπορεί να διαβάζεται και το εδάφιο για την Άλωση από το κοράνι”. Ο πρόεδρος φέρεται να ζήτησε από τα στελέχη του να κάνουν τη σχετική προεργασία, προσεγγίζοντας το θέμα “με ιδιαίτερη ευαισθησία και χωρίς βιασύνη”.

Είναι η πολλοστή φορά τις τελευταίες εβδομάδες που το θέμα επανέρχεται στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης, ενώ πριν από λίγες μόλις μέρες, στην επέτειο της Άλωσης, στην Αγία Σοφία διαβάστηκε μουσουλμανική προσευχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα