ΑΘΗΝΑ
12:32
|
26.04.2024
Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας επιστρέφουν στο Γκίτερσλοχ, ενώ 360.000 ξαναμπαίνουν σε καραντίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν να επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού και να επιβάλουν τοπικό lockdown μετά τον εντοπισμό 1.300 κρουσμάτων κορονοϊού σε μονάδα επαξεργασίας κρέατος.

Η εστία των μολύνσεων εντοπίζεται στο εργοστάσιο της Tönnies, όπου περισσότεροι από 1300 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον Sars-Cov-2.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Αρμίν Λάσετ, ανακοίνωσε ότι τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα επιστρέψουν στην περιοχή του Γκίτερσλοχ, κάτι που σημαίνει ότι 360.000 άνθρωποι θα ξαναμπούν σε καραντίνα.

Τους προηγούμενους μήνες κι ενώ οι γερμανικές πόλεις βρίσκονταν σε lockdown, αρκετά σφαγεία αποτέλεσαν εστίες μόλυνσης, αφού στις εγκαταστάσεις τους εργάζονται μετανάστες υπό άθλιες συνθήκες και με μηδενική πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Το τοπικό lockdown στο Γκίτερσλοχ είναι το πρώτο μέτρο που αναγκάζονται να πάρουν οι γερμανικές αρχές μετά την άρση του lockdown τον Μάιο. Όπως ανακοίνωσε ο κος Λάσετ, τα μέτρα έχουν “ανασχετικό χαρακτήρα” και θα ισχύσουν ως τις 30 Ιουνίου.

Την Τρίτη (23/06), ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίελερ, ενημέωσε τους δημοσιογράφους ότι η Γερμανία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων, αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι με την επιβολή τοπικών μέτρων, η διάδοση του ιού θα περιοριστεί αισθητά. Αυτή τη στιγμή, το R, ο δείκτης υπολογισμού του ρυθμού μολύνσεων στη χώρα είναι στο 2.76 – αρκετά αυξημένος, δηλαδή, αφού οι επιστήμονες θεωρούν ασφαλή τα επίπεδα μόλυνσης όταν το R είναι μικρότερο της μονάδας.

Τι συμβαίνει τώρα στο Γκίτερσλοχ

Ο Αρμίν Λάσετ περιέγραψε το ξέσπασμα του ιού στη βιομηχανική μονάδα επεξεργασίας κρέατος Tönnies ως “το σοβαρότερο περιστατικό μόλυνσης μέχρι σήμερα στη χώρα”, ξεκαθαρίζοντας ότι “τα μέτρα που ελήφθησαν είναι απαραίτητα”.

Ως εκ τούτου, στην ευρύτερη περιοχή του Γκίτερσλοχ έκλεισαν ξανά τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα μουσεία και τα γυμαστήρια, ενώ τέθηκαν και πάλι σε ισχύ τα μέτρα κοινωνιής αποστασιοποίησης.

Οι εργαζόμενοι στο σφαγείο και στις υπόλοιπες δομές της μονάδας θα μπουν σε αυστηρή καραντίνα, ενώ θα ενισχυθεί η παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους της πόλης προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα. Οι αστυνομικοί θα συνοδεύονται από μεταφραστές οι οποίοι θα ενημερώνουν για την κατάσταση τους μετανάστες και τους εποχικούς εργάτες που απασχολούνται στα εργοστάσια της περιοχής.

Πηγή: BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα