ΑΘΗΝΑ
21:31
|
19.04.2024
Σοβαρές καταγγελίες για εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στο εμπόριο ναρκωτικών στο Αφγανιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εμπλοκή των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στο εμπόριο ναρκωτικών ουσιών από το Αφγανιστάν καταγγέλλει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, διαψεύδοντας ως “ψευδείς ειδήσεις” το δημοσίευμα των Νιου Γιορκ Τάιμς ότι η μυστική υπηρεσία του ρωσικού στρατού (GRU) έδινε αμοιβή σε Ταλιμπάν για να σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες.

Το ρωσικό υπουργείο χαρακτηρίζει τη διαρροή “χοντροκομμένο fake news”, που διακινήθηκε στα ΜΜΕ από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και χρησιμοποιεί ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα για “χαμηλές διανοητικές ικανότητες των Αμερικανών προπαγανδιστών”, οι οποίοι αναγκάζονται “να επινοούν τέτοιες ανοησίες”, αντί να χρησιμοποιήσουν κάτι πιο αξιόπιστο.

Ειρωνεύεται μάλιστα τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι δεν θα μπορούσε να αναμένεται κάτι διαφορετικό από αυτές, καθώς έχουν “τραγικά αποτύχει” στον 20ετή πόλεμο, που διεξάγουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

Ωστόσο σε μια σπάνια για τα διπλωματικά χρονικά δήλωση στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΣΣ, εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, που δεν κατονομάζεται, εμπλέκει ευθέως τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες με το εμπόριο ναρκωτικών, κάνοντας λόγο για “καλώς γνωστά γεγονότα”, καθώς “δεν είναι μυστικό στο Αφγανιστάν ότι μέλη των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών, σε πληρωμές μετρητών σε ενόπλους για να επιτρέπουν τη διέλευση αυτοκινητοπομπών μεταφοράς τους, σε ‘μίζες’ από συμβόλαια υλοποίησης διαφόρων προγραμμάτων, που πληρώνονται από τους Αμερικανούς φορολογούμενους”.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος εκτιμά ότι οι διαρροές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ίσως να οφείλονται στο γεγονός ότι Αμερικανοί και Ρώσοι διπλωμάτες έχουν ενώσει τις προσπάθειές τους για να διευκολύνουν την έναρξη συνομιλιών μεταξύ της επίσημης Καμπούλ και των Ταλιμπάν και πιθανώς ανησυχούν ότι θα χάσουν το “εκτός βιβλίων εισόδημά τους”.

Ο διευθυντής του Τμήματος Ασίας του ρωσικού ΥΠΕΞ Ζαμίρ Καμπούλοφ σχολίασε στο ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι τις αμερικανικές διαρροές, εκτιμώντας ότι πρόκειται για συνέχιση της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης στις ΗΠΑ και αντίδραση των “δυνάμεων εκείνων, οι οποίες δεν θέλουν να αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ζαχάροβα: Με αφορμή την 25η Μαρτίου εγκαλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για επιθετική ρωσοφοβία

«Είναι λυπηρό που αντί να στείλουμε φιλικές ευχές για την εθνική εορτή, είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε στην Αθήνα τα στοιχειώδη μαθήματα της ιστορίας».
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα