ΑΘΗΝΑ
08:42
|
24.04.2024
Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την αποχώρηση που θα καταστεί εκτελεστέα στις 6 Ιουλίου του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), κατόπιν εντολής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Την είδηση ανακοίνωσε αρχικά ο Αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής, Ρόμπερτ Μενέντεζ με ανάρτησή του στο Twitter.

“Το Κογκρέσο έλαβε ειδοποίηση ότι ο πρόεδρος απέσυρε επίσημα τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ΠΟΥ εν μέσω πανδημίας”, υπογραμμίζει στο tweet του το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Η  Ουάσινγκτον επιβεβαίωσε στη συνέχεια την είδηση, διευκρινίζοντας ότι η ειδοποίηση θα καταστεί εκτελεστέα μετά από την συμπλήρωση ενός έτους, δηλαδή στις 6 Ιουλίου 2021. 

Πυρά εναντίον του ΠΟΥ εκτοξεύει ο Ντόναλντ Τραμπ καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, κατηγορώντας τον Οργανισμό για κακοδιαχείριση και παραπλάνηση του κόσμου σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας στην Κίνα.

Στις 29 Μαϊου ξεκαθάρισε ότι η Ουάσιγκτον τερματίζει την σχέση της με τον ΠΟΥ και ότι σκοπεύει να ανακατευθύνει τα κεφάλαια που έδινε στον Οργανισμό σε άλλους φορείς.

Όπερ και εγένετο, καθώς ανακοινώθηκε ότι μέσω της επιχείρησης “Warp Speed” χορηγήθηκαν 1,6 δισ. δολάρια στην εταιρεία Novavax για να εξασφαλιστούν 100 εκατ. δόσεις εμβολίου για τον κορονοϊό.

Στόχος την κυβέρνησης Τραμπ είναι να διασφαλιστούν 300 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι τον Ιανουάριο του 2021, προκειμένου να εμβολιαστούν, κατά προτεραιότητα, οι Αμερικανοί πολίτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα