ΑΘΗΝΑ
05:33
|
19.04.2024
"Οι Αζέροι έχασαν δέκα UAV, οι συγκρούσεις συνεχίζονται'', δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ της Αρμενίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη μεθοριακή γραμμή Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, με το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν να κάνει λόγο για νέες βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή του Τοβούζ, το βράδυ της 14ης Ιουλίου.

“Το βράδυ προς τη 14η Ιουλίου συνεχίστηκαν οι βίαιες συγκρούσεις στην περιοχή του Τοβούζ. Είχαμε καταστροφικές μάχες με τον αντίπαλο. Περίπου 100 αντίπαλα στρατεύματα και ένας σημαντικός αριθμός στρατιωτικού εξοπλισμού εξαλείφθηκε. Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν υπέστη επίσης ζημιά” αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.

Από την πλευρά της αξιωματούχοι της Αρμενίας δηλώνουν πως οι Αζέροι έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες και ότι έχουν αιφνιδιαστεί από την αντίδραση της Αρμενίας, τονίζοντας ότι το Μπακού, τις τελευταίες ώρες έχει χάσει δέκα UAV στις μάχες που λαμβάνουν χώρα.

Επίσης, το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανέφερε ότι σήμερα δύο ακόμη Αρμένιοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους.

Νωρίτερα μέσα στη μέρα, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της χώρας δημοσίευσε βίντεο μέσω Facebook που αποτυπωνόταν η κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους HERMES 900 κατασκευής Elbit του Αζερμπαϊτζάν.

”Οι Αζέροι έχασαν δέκα UAV, οι συγκρούσεις συνεχίζονται”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΑΜ της Αρμενίας Artsrun Hovhannisyan.

Τοπικά Μέσα αναφέρουν επίσης, ότι πλήθος κόσμου κατέβηκε χθες στους δρόμους του Μπακού, μεταξύ των οποίων και μέλη των “Γκρίζων Λύκων”. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι φανατικοί ισλαμιστές ζητούσαν “πόλεμο και εισβολή στην Αρμενία”.

Η ανάφλεξη που σημειώθηκε στην μεθόριο του Τοβούζ θεωρείται η πιο σοβαρή εδώ και πολλά χρόνια και προκαλεί έντονη ανησυχία για μια ενδεχόμενη σύγκρουση στην περιοχή του Καυκάσου.

Καθώς το θερμόμετρο ανεβαίνει, Ρωσία και ΟΗΕ καλούν σε αυτοσυγκράτηση.

“Καλούμε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και εκπλήρωση των υποχρεώσεων που έχουν για κατάπαυση του πυρός. Η Ρωσία είναι έτοιμη να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής. Γνωρίζετε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έχει πραγματοποιήσει έντονες τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ομολόγους του από το Μπακού και το Γερεβάν” δήλωσε ενώπιον δημοσιογράφων ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα