ΑΘΗΝΑ
11:30
|
20.04.2024

Το Εθνικό Δικαστήριο του Ισημερινού επικύρωσε την καταδίκη του πρώην Προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, που κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του πρώην κόμματος του από […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Εθνικό Δικαστήριο του Ισημερινού επικύρωσε την καταδίκη του πρώην Προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορέα, που κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του πρώην κόμματος του από επιχειρηματικούς κύκλους που προσέβλεπαν σε σύναψη συμβολαίων με το κράτος. Καταδικαστικές ποινές επιβλήθηκαν και στους Χόρχε Γκλας, πρώην Αντιπρόεδρο της χώρας, τον νομικό σύμβουλο της Προεδρίας, Αλέξις Μέρα και την Υπουργό Μεταφορών, Μαρία ντε λος Άνχελες Ντουάρτε.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, αυτοί οι πρώην αξιωματούχοι χρηματοδότησαν τις εκστρατείες του κόμματος Alianza PAIS (AP) με χρήματα προερχόμενα από επιχειρηματίες που συνήψαν συμβόλαια με τη τις κυβερνήσεις Κορέα την περίοδο 2012-2016.

Ο Κορέα που πρόσφατα είδε το κόμμα του να αποκλείεται από την εκλογική διαδικασία του επόμενου έτους χαρακτήρισε την απόφαση “γελοία” και δήλωσε πως “τίποτα δεν θα μας νικήσει”. Συμπλήρωσε δε πως οι τελευταίες ενέργειες που στοχεύουν τον ίδιο και το κόμμα του έχουν απόλυτα πολιτική χροιά, με απώτερο σκοπό να εμποδίσουν την εκ νέου κάθοδό του στην πολιτική και την ήττα των διεφθαρμένων οικονομικών ελίτ και της Δεξιάς.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα