ΑΘΗΝΑ
07:23
|
24.04.2024
Αναμένονται με ενδιαφέρον οι δηλώσεις τους μετά την έκδοση της NAVTEX της Τουρκίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο Παρίσι μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, προκειμένου να συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Η συνάντηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο πρωί μετά από πρόσκληση του κ. Μακρόν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της Ενέργειας και της Άμυνας, οι τουρκικές προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και θέματα που άπτονται των προτεραιοτήτων της ατζέντας της ΕΕ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο σύμβουλος του Προέδρου για θέματα Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Με ιδιαίτερο, ωστόσο, ενδιαφέρον αναμένεται και το περιεχόμενο των δηλώσεων των δύο ηγετών μετά και την έκδοση της NAVTEX της Τουρκίας για πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα όριά της με την κυπριακή ΑΟΖ.

Φωτογραφία από Twitter HellasJournal.Com

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα