ΑΘΗΝΑ
13:13
|
18.04.2024
Ο αμερικανός Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ στηλιτεύει την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ επιτέθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηλιτεύοντας την ανακοίνωσή του περί “αμσιβητούμενων υδάτων” στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Ας είμαστε ξεκάθαροι – η μόνη χώρα που ‘αμφισβητεί’ αυτά τα ύδατα είναι η Τουρκία. Αυτά τα ύδατα ανήκουν στην Ελλάδα, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πρέπει να αναγνωρίσει κατηγορηματικά και δημόσια ότι η Τουρκία μόνη της είναι υπεύθυνη για την ένταση γι’ αυτά”, δήλωσε ο γερουσιαστής Μενέντεζ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι απαντώντας σε ερώτηση Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή, “γκριζάροντας” ωστόσο την ελληνική υφαλοκρηπίδα με τη διατύπωση περί “αμφισβητούμενων υδάτων”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια για επιχειρήσεις και να αποφύγουν μέτρα που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή”, ανέφερε η ανακοινωση.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ ζήτησε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να αναγνωρίσει ότι την ευθύνη για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο έχει η Τουρκία και μόνο αυτή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα