ΑΘΗΝΑ
12:35
|
26.04.2024
Ο Υπουργός Παιδείας χρησιμοποίησε την κακοποίηση εντός σπιτιού ως κίνητρο για την επιστροφή στα σχολεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, Ραούλ Φιγκερόα, ο οποίος χρησιμοποίησε την σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων εντός σπιτιού ως κίνητρο για την επιστροφή στα σχολεία.

“Ένα απομονωμένο παιδί, που κινδυνεύει να κακοποιηθεί σεξουαλικά στο σπίτι, πρέπει να είναι σε θέση να πάει στο σχολείο, να συναντήσει τους συνομηλίκους του, τους δασκάλους του, να λάβει το φαγητό που πάντα λάμβανε, και να διατηρήσει τη μάθηση που του αξίζει”, δήλωσε ο Φιγκερόα.

Η δήλωση προκάλεσε την αντίδραση γονέων, συγγενών και εκπαιδευτικών οι οποίοι χρησιμοποιώντας το hashtag #MinistroEducacionResponde ζήτησαν εξηγήσεις από τον Χιλιανό πολιτικό, ο οποίος τάσσεται υπέρ της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία παρά την αύξηση τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα των κρουσμάτων από τον νέο κορονοϊό, COVID-19. Πολλοί χρήστες του Twitter επέκριναν την κυβέρνηση για προτεραιοποίηση της οικονομίας έναντι της υγείας και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ενώ αρκετοί θεωρώντας προσβλητική για τις οικογένειες της χώρας ζήτησαν την παραίτηση του Υπουργού.

Μέχρι την Τετάρτη, οι υγειονομικές αρχές της Χιλής είχαν καταγράψει 336.402 περιπτώσεις COVID-19, 8.722 νεκρούς και 309.241 αναρρωθέντες από τον ιό.

Πηγή: Telesur, Twitter

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα