ΑΘΗΝΑ
10:24
|
26.04.2024
Η Χιλή έφτασε στο υψηλότερο συνολικό ποσοστό ανεργίας(12,2%) σε μια δεκαετία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Χιλή έφτασε στο υψηλότερο συνολικό ποσοστό ανεργίας(12,2%) σε μια δεκαετία εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (INE).

Σύμφωνα με το ίδρυμα κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε σε 996.900, αύξηση 299.100 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2019.

Στα τελικά αποτελέσματα της έρευνας δεν περιλαμβάνονται τα 801.800 άτομα που αποδέχθηκαν τον λεγόμενο Νόμο για την Προστασία της Απασχόλησης που θεσπίστηκε τον Μάρτιο, ο οποίος επιτρέπει στους εργοδότες να αναστείλουν τις συμβάσεις και να μειώσουν τους μισθούς εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η χώρα διέρχεται πρωτόγνωρη οικονομική ύφεση και ενώ έχουν προηγηθεί τους προηγούμενους μήνες σκληρές μάχες για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την αναθεώρηση του Συντάγματος. Πρόσφατα ψηφίστηκε από το Κογκρέσο η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που κάνει εφικτό για τους πολίτες να αποσύρουν έως και 10% του συνολικού αποθεματικού των συντάξεών τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα