ΑΘΗΝΑ
11:35
|
26.04.2024
Οι τραυματίες νοσηλεύονται, χωρίς να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους χιλιάδες τραυματίες από τις εκρήξεις που συγκλόνισαν χθες το λιμάνι της Βηρυτού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέφερε στον ΑΝΤ1 ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, που ζει και εργάζεται στη Βηρυτό, οι δύο Έλληνες που έχουν τραυματιστεί νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής. Ο Ιντ δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των τραυματιών, αλλά σημείωσε ότι η ελληνική γειτονιά της πόλης βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι, στο σημείο, δηλαδή, όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Επιπλέον, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας της Βηρυτού, Παναγιώτης Ανδριώτης, μεταξύ των νεκρών είναι και η Λιβανέζα σύζυγος ενός Έλληνα πολίτη που διαμένει στη χώρα.

Οδηγίες για τους Έλληνες του Λιβάνου

Οδηγίες για τους ‘Ελληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο κι έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: [email protected].

Στη Βηρυτό η ΕΜΑΚ

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κυβέρνησης του Λιβάνου μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή βοήθειας.

Σήμερα, μεταβαίνει στον Λίβανο ειδική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ (με έδρα την Ελευσίνα) αποτελούμενη από 12 άτομα και διασωστικό σκύλο, δύο οχήματα και ειδικό εξοπλισμό με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορίας C-130.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είναι σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις Αρχές του Λιβάνου, όσο και με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για παροχή περαιτέρω βοήθειας και υποστήριξης, εφόσον χρειαστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα