ΑΘΗΝΑ
09:59
|
25.04.2024
Τα δύο social media αφαίρεσαν βίντεο του προέδρου των ΗΠΑ με την κατηγορία της διασποράς fake news για τον κορονοϊό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Facebook επιβεβαίωσε χθες, Τετάρτη 05/08, ότι απέσυρε βίντεο από τη σελίδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, διότι “παραβίαζε τον κανονισμό χρήσης περί επικίνδυνης παραπληροφόρησης” για την πανδημία του κορονοϊού.  

Το βίντεο ήταν από συνέντευξη του Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωνε ότι τα παιδιά δεν μολύνονται από τον νέο κορονοϊό.

Σε αντίστοιχη κίνηση προχώρησαν και οι διαχειριστές του Twitter, που απαγόρευσαν για κάποια ώρα χθες στην ομάδα που διεξάγει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να κάνει αναρτήσεις στον επίσημο λογαριασμό της (@TeamTrump), μέχρι να διαγραφεί από τη σελίδα το εν λόγω βίντεο με τη συνέντευξη στο FOX.

Η ομάδα του Τραμπ συμμορφώθηκε με την απαίτηση της διαχείρισης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης, αφού αργότερα χθες ο λογαριασμός της ήταν ενεργός και το βίντεο δεν εμφανιζόταν πουθενά.  

Η ομάδα του Τραμπ αντέδρασε κατηγορώντας τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι δύο δημοφιλείς ιστότοποι για “προκατάληψη” εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ. “Οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι κριτές της αλήθειας”, σχολίασε η Κόρτνι Παρέλα, εκπρόσωπος της εκστρατείας. “Ο πρόεδρος ανέφερε απλά ένα γεγονός: τα παιδιά είναι λιγότερο επιρρεπή από τους ενηλίκους στη μόλυνση από τον κορονοϊό”, σχολιάζοντας ότι οι κανόνες δεν μπορούν να εφαρμόζονται μόνο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.  

Αντίστοιχη ανάρτηση του Ίλον Μασκ τον Μάρτιο, στην οποία ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla διατεινόταν επίσης πως τα παιδιά έχουν “ουσιαστικά ανοσία” στον Covid-19, παραμένει αναρτημένη.  

Ο Τραμπ έχει πάνω από 80 εκατομμύρια followers στο Twitter και δεν είναι η πρώτη φορά (ούτε η τελευταία πιθανότατα) που το συγκεκριμένο μέσο κρύβει ή διαγράφει αναρτήσεις του ως πραπαληροφόρηση και fake news.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα