ΑΘΗΝΑ
18:27
|
26.04.2024
Η Ντα Νανγκ ανέφερε περισσότερα από 200 κρούσματα από τότε που ο ιός επανεμφανίστηκε εκεί στις 25 Ιουλίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Βιετνάμ πλησιάζει στην ολοκλήρωση της μετατροπής ενός αθλητικού σταδίου σε νοσοκομείο 1.000 κλινών στην πόλη Ντα Νανγκ, που αποτελεί το νέο επίκεντρο εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19, δήλωσε το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη, καθώς καταπολεμά ένα νέο κύμα που έχει εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 11 τοποθεσίες.

Το Βιετνάμ τους προηγούμενες μήνες μέσα από έναν συνδυασμό της λήψης  προληπτικών μέτρων προστασίας σε οριζόντια κλίμακα, την επιλεκτική εφαρμογή καραντίνας σε στοχευμένες πληθυσμιακές περιοχές και την κοινωνική κινητοποίηση θεωρήθηκε μοντέλο επιτυχίας ως προς την αντιμετώπιση του ιού, αλλά τώρα αγωνίζεται για τον έλεγχο των λοιμώξεων στο κέντρο της πόλης και πέραν αυτής, αφού ένα νέο ξέσπασμα έληξε μια διαδρομή άνω των τριών μηνών χωρίς εγχώρια μετάδοση.

Το Tien Son Sports Palace της Ντα Νανγκ θα χρησιμοποιηθεί από το Σάββατο για τη θεραπεία μολυσμένων ασθενών σε περίπτωση που τα νοσοκομεία της πόλης κατακλυστούν, δήλωσε η εταιρεία πίσω από το έργο, Sun Group.

Η Ντα Νανγκ ανέφερε περισσότερα από 200 κρούσματα από τότε που ο ιός επανεμφανίστηκε εκεί στις 25 Ιουλίου. Οι αρχές δήλωσαν ότι η κατάσταση ήταν «υπό έλεγχο» και η επιδημία θα έμπαινε σε φάση κορύφωσης τις επόμενες 10 ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας έστειλε μια ειδική ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων και περισσότερους από 1.000 εργαζομένους στον τομέα της υγείας στην Ντα Νανγκ, ενώ η Κούβα έστειλε επίσης ιατρική ομάδα στο Βιετνάμ για να βοηθήσει.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ είπε ότι στις αρχές Αυγούστου ήταν η «αποφασιστική» στιγμή για να περιοριστεί το νέο κύμα του ιού.

Πηγές: Reuters                                                                         

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα