ΑΘΗΝΑ
16:24
|
26.04.2024
Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρωσία που παρουσιάζει εγκεκριμένο πλέον το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παγκόσμια πρωτιά για τη Ρωσία που, όπως είχε υποσχεθεί, παρουσιάζει εγκεκριμένο πλέον το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι πρόκειται “για ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον κόσμο”, διαβεβαίωσε πως το νέο εμβόλιο “λειτουργεί αποτελεσματικά” και “δημιουργεί σταθερή ανοσία” και ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την ανάπτυξή του.

Ο Ρώσος Πρόεδρος αποκάλυψε επίσης, ότι η κόρη του έχει ήδη εμβολιαστεί με το νέο εμβόλιο. 

“Πήρε μέρος στο πείραμα. Μετά τον πρώτο εμβολιασμό, είχε θερμοκρασία 38 βαθμών, ενώ την επόμενη ημέρα έπεσε στους 37, αυτό ήταν” αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι μετά τη δεύτερη έγχυση, η θερμοκρασία της αυξήθηκε και πάλι λίγο για να επανέλθει στη συνέχεια σε κανονικά επίπεδα. “Αισθάνεται καλά και οι δείκτες (σ.σ. αντισωμάτων) είναι υψηλοί” τόνισε.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα, να ξεκινήσει σύντομα η μαζική παραγωγή του ρωσικού εμβολίου κατά της COVID-19 κάτι που όπως σημείωσε είναι “εξαιρετικά σημαντικό”.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια και το Υπουργείο Άμυνας. Έχει δύο συστατικά που εγχύονται ξεχωριστά δημιουργώντας μακρά ανοσία κατά του ιού.

Οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Sechenov της Μόσχας στις 18 Ιουνίου. Συμμετείχαν 38 εθελοντές. Πέρασε τα πρωτόκολλα ασφάλειας και παρατηρήθηκε, ότι όλοι όσοι συμμετείχαν ανέπτυξαν ανοσία στη λοίμωξη.

Η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία κατάφερε να ερευνήσει και να εγκρίνει την φόρμουλα, έχει εγείρει αμφιβολίες στη Δύση, αλλά ο Vadim Tarasov, κορυφαίος επιστήμονας στο Sechenov, δήλωσε ότι η χώρα είχε το προβάδισμα καθώς έχει περάσει τα τελευταία 20 χρόνια αναπτύσσοντας δεξιότητες σε αυτό πεδίο και προσπαθώντας να καταλάβει πώς μεταδίδονται οι ιοί.

Η τεχνολογία πίσω από το ρωσικό εμβόλιο βασίζεται στον αδενοϊό. Το κοινό κρυολόγημα. Δημιουργήθηκαν τεχνητά, οι πρωτεΐνες του εμβολίου που αναπαράγουν αυτές του Covid-19, προκαλώντας «μια ανοσοαπόκριση παρόμοια με αυτήν που προκαλείται από τον ίδιο τον κορονοϊό», δήλωσε ο Tarasov. Με άλλα λόγια, η ανοσοποίηση είναι παρόμοια με την επιβίωση του ιού, αλλά χωρίς τους κινδύνους που απειλούν τη ζωή του ασθενούς.

Έτοιμος να κάνει το ρωσικό εμβόλιο δηλώνει ο Ντουέρτε

Έτοιμος να κάνει πρώτος το νέο ρωσικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, δηλώνει ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, συγχαίροντας τη Ρωσία για την ανάπτυξη του εμβολίου.

“Θα πω στον Πρόεδρο Πούτιν ότι έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις μελέτες για την καταπολέμηση της Covid-19 και πιστεύω ότι το εμβόλιο είναι πραγματικά καλό για την ανθρωπότητα” δήλωσε o Ντουτέρτε, διαβεβαιώνοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα δοκιμάσει το εμβόλιο και ότι οι Φιλιππίνες θα συνεργαστούν με τη Ρωσία τόσο στις δοκιμές του εμβολίου όσο και στα τερέν της παραγωγής και προμήθειάς του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα