ΑΘΗΝΑ
21:35
|
18.04.2024
Η επίθεση ακυρώθηκε μετά τον βομβαρδισμό από τουρκικό drone και τον θάνατο 2 Ιρακινών αξιωματικών στο Κουρδιστάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ιρακινό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται η προγραμματισμένη επίσκεψη της Πέμπτης (13/8) του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στη χώρα, μετά τον βομβαρδισμό από τουρκικό drone και τον θάνατο δύο ανώτερων Ιρακινών αξιωματικών στο ιρακινό Κουρδιστάν.

“Ανακοινώνουμε την ακύρωση της επίσκεψης του Τούρκου υπουργού Άμυνας στο Ιράκ, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (13/08). Το Υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Τούρκο πρέσβη και θα του επιδώσει επιστολή διαμαρτυρίας με σθεναρές διατυπώσεις σχετικά με την επίθεση” επεσήμανε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ιράκ.

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι η επιστολή διαμαρτυρίας επιδίδεται καθώς “το Ιράκ απορρίπτει κατηγορηματικά τις επιθέσεις και της παραβιάσεις” που εξαπέλυσε η Άγκυρα στα μέσα Ιουνίου εναντίον του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Το Ιράκ δήλωσε, την Τρίτη (11/08), ότι τουλάχιστον δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με drone εναντίον συνοριακού στρατιωτικού οχήματος στην περιοχή Σιντέκαν, του ιρακινού Κουρδιστάν.

Το Ιράκ στηλίτευσε ότι οι “επαναλαμβανόμενες στρατιωτικές παραβιάσεις” από την Τουρκία συνιστούν “επικίνδυνες παραβιάσεις της ιρακινής κυριαρχίας, του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα Ιουνίου η Τουρκία έχει εξαπολύσει την στρατιωτική επιχείρηση “Νύχια της τίγρης” στο Ιρακινό Κουρδιστάν, με αεροπορικές επιδρομές και άνδρες των ειδικών δυνάμεων που μεταφέρονται στην περιοχή με ελικόπτερα για να δρουν επί του εδάφους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα