ΑΘΗΝΑ
14:21
|
26.04.2024
O Παγκόσμιος Οργανισμός υγείας σχολίασε ότι δεν έχει αρκετές πληροφορίες για την αξιολόγηση του εμβολίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για το Sputnik V, το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που ενέκρινε χθες, Τρίτη 11/08, το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας και ανακοίνωσε προσωπικά ο πρόεδρος της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γιάρμπας Μπαρμπόζα, διευθυντής του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Αμερική ανέφερε πως ο οργανισμός δεν έχει αρκετές πληροφορίες για να αξιολογήσει το εμβόλιο. Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή παραγωγή του στη Βραζιλία, ο Μπαρμπόζα απάντησε πως δεν θα προχωρήσει γίνει αν οι δοκιμές των φάσεων ΙΙ και ΙΙΙ δεν προσφέρουν σαφείς ενδείξεις ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. 

“Οποιοσδήποτε παραγωγός εμβολίου πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία που εξασφαλίζει την ασφάλεια (του εμβολίου) και προτείνεται από τον ΠΟΥ”, ανέφερε μιλώντας από την Ουάσινγκτον.   

Ο πρώτος φορέας που εξέφρασε αμφιβολίες για το Sputnik V ήταν το γερμανικό υπουργείο Υγείας, ενώ από την πλευρά των ΗΠΑ, ο διευθυντής στο Ινστιτούτο για την Ασφάλεια των Εμβολίων του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, Ντάνιελ Σάλμον, χαρακτήρισε “παρακινδυνευμένη, πολύ παρακινδυνευμένη” την κίνηση της Ρωσίας να δώσει προς χρήση ένα εμβόλιο που “δεν είναι επαρκώς δοκιμασμένο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα