ΑΘΗΝΑ
04:06
|
25.04.2024

Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ήρθε από την Χάναν Ασράουι. Κληθείσα να σχολιάσει τις […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροής του Οργανισμού για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) ήρθε από την Χάναν Ασράουι. Κληθείσα να σχολιάσει τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν την ανακοίνωση ειρηνευτικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και Ισραήλ, η Παλαιστίνια αξιωματούχος τόνισε με μήνυμά της στο Τουίτερ πως «το Ισραήλ ανταμείφθηκε γιατί δεν δηλώνει ανοικτά αυτά που κάνει παράνομα στην Παλαιστίνη από την αρχή της κατοχής και τα ΗΑΕ επειδή αποκαλύπτουν ανοικτά τις μυστικές συναλλαγές/ομαλοποίηση με το Ισραήλ. Κάντε μας τη χάρη, παρακαλώ! Εμείς δεν είμαστε το φύλλο συκής κανενός».

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς συγκάλεσε εκτάκτως απόψε συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Παράλληλα η ισλαμική παλαιστινική οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ομαλοποποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με τα ΗΑΕ «δεν εξυπηρετεί τον παλαιστινιακό σκοπό».

Οι αντιδράσεις αυτές καταγράφονται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ πως τις επόμενες μέρες θα υπογράψουν ειρηνευτική συμφωνία με στόχο την ομαλοποίηση των σχέσεών τους. Ανάμεσα στους όρους αυτής της συμφωνίας αναφέρεται η «δέσμευση» του Ιραήλ πως θα «παγώσει» τα σχέδια προσάρτησης εδαφών της Δυτικής Όχθης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα