ΑΘΗΝΑ
13:25
|
26.04.2024
Το τουρκικό σκάφος άλλαξε πορεία τα ξημερώματα της Πέμπτης και κινείται νοτιοδυτικά, στα όρια της NAVTEX.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πόλεμος νεύρων στο Αιγαίο συνεχίζεται, αφού τα ξημερώματα της Πέμπτης το Oruc Reis άλλαξε πορεία κι άρχισε να κατευθύνεται προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.  

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είχε πάρει πορεία προς το λιμάνι της Αττάλειας το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά πλέον κινείται νοτιοδυτικά, ακολουθούμενο από τα συνοδευτικά σκάφη Ataman και CengizHan.

(Παρακολουθήστε εδώ τις κινήσεις του Oruc Reis σε πραγματικό χρόνο).

Το τουρκικό σκάφος εξακολουθεί να βρίσκεται στα όρια της παράνομης NAVTEX με ποντισμένα καλώδια, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία επιτηρούν τις κινήσεις του. 

Η ελληνική διπλωματία απαντά τις τελευταίες μέρες στην Τουρκία με μια σειρά επαφών σε μια προσπάθεια πολλαπλασιασμού των διεθνών ερεισμάτων έναντι της γείτονος.

Ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας μεταβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπτέλ Φατάχ Ελ Σίσι με τους δύο να χαρακτηρίζουν “ορόσημο” τη συμφωνία της χώρας μας με την Αίγυπτο για την οριοθέτηση ΑΟΖ. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σίσι συμφώνησαν στην ταχύτερη δυνατή επικύρωση της συμφωνίας από τις δύο χώρες γεγονός που θα επισφραγιστεί από συνάντηση των δύο ηγετών.

Η ελληνική κυβέρνηση χαιρέτισε με ενθουσιασμό το μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο με ένα ακόμα tweet, γραμμένο στα Γαλλικά:

“Ευχαριστώ τον πρόεδρο Μακρόν για την αλληλεγγύη του. Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι αληθινός φίλος της Ελλάδας αλλά και ένθερμος υπερασπιστής των ευρωπαϊκών αξιών και του διεθνούς δικαίου”, ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα