ΑΘΗΝΑ
14:33
|
26.04.2024
Σύμφωνα με τις αρχές νεκροί είναι και οι πέντε δράστες της επίθεσης σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μετά την έκρηξη και την ανταλλαγή πυρών που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (16/08) στο ξενοδοχείο Elite στην παραλιακή ζώνη της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ίσμαελ Μουκτάρ Ομάρ ανακοίνωσε ότι και οι πέντε δράστες της επίθεσης είναι νεκροί – σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ανακατάληψης του ξενοδοχείου από την αστυνομία. Η πολιορκία και η μάχη μεταξύ των ενόπλων της οργάνωσης Σεμπάμπ και των δυνάμεων ασφαλείας διήρκεσε τρεις ώρες και σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου της αστυνομίας, Αχμέντ Μπασάνε, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί / καταμετρηθεί 12 θύματα της επίθεσης: δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι, τρεις φρουροί ασφαλείας του ξενοδοχείου, τέσσερις άμαχοι και άλλοι τρεις άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο πρόεδρος της Σομαλίας Μοχάμεντ Αμπντουλαχί Φαρμάτζο καταδίκασε την επίθεση χαρακτρηρίζοντάς τη “τρομοκρατικό χτύπημα” και “σατανική πράξη”. “Οι τρομοκράτες θέλουν να προκαλέσουν απόγνωση στην κοινωνία μας. Τέτοιες σατανικές πράξεις δεν θα μας αποτρέψουν από το να οδηγήσουμε τη χώρα προς την πρόοδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα