ΑΘΗΝΑ
12:16
|
16.01.2022
Η Ελλάδα ανακοίνωσε μεγάλη αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά στην ανατολική Μεσόγειο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με anti-Navtex απαντά η Αθήνα στην χθεσινή παράταση της τουρκικής NAVTEX, ανακοινώνοντας μεγάλη αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά στην ανατολική Μεσόγειο στην οποία θα συμμετέχουν μόνο ελληνικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και νοτίως του Καστελορίζου.

Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ώς τις βραδυνές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού, η πιο πρόσφατη NAVTEX αναφέρει ότι σήμερα Δευτέρα από τις 3 το απόγευμα ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή 6 το απόγευμα θερινή ώρα Ελλάδας) έως και τις 6 το απόγευμα ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή 9 το βράδυ θερινή ώρα Ελλάδας) θα πρραγματοποιηθεί άσκηση με πλοία και καράβια εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σημειώνεται ότι λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προηγούμενη παράνομη τουρκική Navtex το τουρκικό πολεμικό ναυτικό ανανέωσε την παραμονή του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis, που κινείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικό_σας_συνάδελφοι

Ατέλειωτο το πάρτι και ανεξάντλητη η φαντασία των χρηστών του Τουίτερ με τα χάσταγκ #δικό_σας_συνάδελφοι και #γ@μιέσ@ι Μητσοτάκη. Αφορμή έδωσε και πάλι ο Χρήστος Δάντης.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα