ΑΘΗΝΑ
13:02
|
21.05.2024
"Θα αντιδράσουμε με ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μας", απείλησε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.
Prime Minister Benjamin Netanyahu visits at the Home Front Command base in Ramla on August 4, 2020. Photo by Yossi Aloni/Flash90 *** Local Caption *** ראש הממשלה בנימין נתניהו רמלה פיקוד העורף ביקור סיור נפגש חייל חיילים
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επεσήμανε σήμερα ότι η χώρα του εξετάζει σοβαρά τα πυρά που προήλθαν από τον Λίβανο και είχαν στόχο Ισραηλινούς στρατιώτες, απειλώντας τη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση της Χεζμπολάχ για “ενεργητική” απάντηση του Ισραήλ εναντίον οποιασδήποτε νέας επίθεσης.

“Θα αντιδράσουμε με ισχύ σε οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μας”, απείλησε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωσή του.

“Συμβουλεύω τη Χεζμπολάχ να μην δοκιμάσει την ισχύ του Ισραήλ. Η Χεζμπολάχ θέτει για μία ακόμη φορά τον Λίβανο σε κίνδυνο εξαιτίας της επιθετικότητάς της”, διεμήνυσε.

Σημειώνεται ότι ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες θέσεις της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραληλινού στρατού. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι βομβαρδισμοί “ανταπέδωσαν” πυρά που βλήθηκαν από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον Ισραηλινών στρατιωτικών.

Από τα πυρά δεν τραυματίστηκε κανένα στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Ο Νετανιάχου καταφέρεται τελευταία, συχνά κατά της Χεζμπολάχ αλλά και άλλων γεωπολιτικών αντιπάλων του Τελ Αβίβ στην ευρύτερη Μέση Ανατολή καθώς αναζητεί απεγνωσμένα μία λύση-πασπαρτού που θα αντιμετωπίσει, τα εσωτερικά προβλήματά του καθώς αυξάνονται στο Ισραήλ αλματωδώς τα νέα κρούσματα πανδημίας αλλά και οι δυσμενείς επιπτώσεις της covid-19 στην οικονομία, εκτοξεύοντας την ανεργία και την φτώχεια για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Ωστόσο, μία κλιμάκωση στην παρούσα φάση θα μπορούσε να προκαλέσει επιπτώσεις τύπου “ντόμινο” στην ευρύτερη περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα