ΑΘΗΝΑ
22:29
|
04.07.2024
Ένοπλοι πολίτες επαγρυπνούν σε στέγες κτηρίων. Πυροβολισμοί και επεισόδια για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς στην Κενόσα του Ουισκόνσιν την Τετάρτη (26/8), κατά τη διάρκεια της εξέγερσης που μαίνεται για τρίτη συνεχόμενη νύχτα μετά τον τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικούς, σύμφωνα με τους NYT.

Ο σερίφης Ντέιβιντ Μπεθ, επιβεβαίωσε την είδηση μη δίνοντας επιπλέον πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών.

Οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το δικαστικό μέγαρο, το οποίο φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προσπάθησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα. Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων και τους απώθησαν.

Καθώς οι διαδηλωτές απομακρύνονταν από το σημείο, ένας ένοπλος άντρας με πολιτικά άρχισε να πυροβολεί εναντίον των ανθρώπων που τον πλησίαζαν. Ένας άνδρας χτυπήθηκε στο κεφάλι, ενώ ακόμη δύο τραυματίστηκαν αναφέρουν οι NYT.

Από την πλευρά του το RT αναφέρεται σε βίντεο που κατέγραψε πυροβολισμό από τον οποίο ένας νεαρός άνδρας φέρεται να τραυματίστηκε στο στήθος. Ένα δεύτερο άτομο φέρεται επίσης να τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Στην Κενόσα επικρατεί χάος μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό, με τις διαμαρτυρίες των οργισμένων πολιτών να κορυφώνονται και την κατάσταση να εκτραχύνεται καθώς ένοπλοι πολίτες επαγρυπνούν στις στέγες κτηρίων και σε καταστήματα για να αποτρέψουν λεηλασίες και βανδαλισμούς σύμφωνα με το RT.

Τα στρατεύματα της Εθνικής Φρουράς έχουν επίσης αναπτυχθεί στο δικαστικό μέγαρο για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα, αφού ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς υπέγραψε εκτελεστική εντολή διπλασιάζοντας την παρουσία της Φρουράς στην πόλη από 125 σε 250 άτομα κηρύσσοντάς την σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέικομπ Μπλέικ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα