ΑΘΗΝΑ
04:05
|
09.05.2024
Ιστορική απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς. Τσουνάμι αντιδράσεων από τις υπόλοιπες ομάδες του NBA. Στον αέρα τα playoffs.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο ΝΒΑ, μετά την ανακοίνωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και των Μιλγουόκι Μπακς ότι μποϊκοτάρουν το game 5 των playoff διαμαρτυρόμενοι για την ακραία αστυνομική βία κατά των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, με αφορμή τον πισώπλατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό στην Κενόσα του Ουισκόνσιν.

Η απόφαση των Μπακς προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων και στις υπόλοιπες ομάδες του NBA που τάσσονται στο πλευρό του Τζέικομπ Μπλέικ ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο οποίος κινδυνεύει να μην περπατήσει ποτέ ξανά.

Το ESPN ανέφερε ότι οι αξιωματούχοι του NBA είχαν ενημερώσει τους Μπακς για τις συνέπειες της απόφασής τους. “Μερικά πράγματα είναι μεγαλύτερα από το μπάσκετ”, απάντησε ο Άλεξ Λάρσρι, αντιπρόεδρος των Μπακς.

Μην έχοντας άλλη επιλογή, το NBA αποφάσισε να αναβάλει όλους τους προγραμματισμένους αγώνες της Τετάρτης (26/08) και αυτή τη στιγμή τα playoffs βρίσκονται στον “αέρα”.

Μετά την απόφαση, αναβλήθηκαν οι αγώνες Χιούστον Ρόκετς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Λος Άντζελες Λέικερς – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Παικτών, Κρις Πολ, συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη των παικτών που βρίσκονται στην “φούσκα” του Ορλάντο, έτσι ώστε να καθοριστούν οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες ώρες.

“Τις τελευταίες ημέρες είδαμε το τραγικό βίντεο με το περιστατικό στο Ουισκόνσιν, με τον Τζέικομπ Μπλέικ να δέχεται πισώπλατα επτά σφαίρες από έναν αστυνομικό. Δεν μπορούμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στο μπάσκετ. Όταν μπαίνουμε στο παρκέ, εκπροσωπούμε το Μιλγουόκι και πρέπει να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο, να προσπαθούμε στον υπερθετικό βαθμό. Το κάναμε και τώρα ζητάμε το ίδιο και από τους νομοθέτες. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Τζέικομπ Μπλέικ, ζητάμε ανάληψη ευθυνών. Ζητάμε από τον κόσμο να ψηφίσει στις 3 Νοεμβρίου” επισήμαναν τα “ελάφια” σε ανακοίνωσή τους την οποία διάβασαν ο Στέρλινγκ Μπράουν (θύμα αστυνομικής βίας) και ο Τζορτζ Χιλ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφροαμερικανός, Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε εφτά φορές από αστυνομικό, μπροστά στα τρία από τα παιδιά του, την Κυριακή (23/08), στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν.

“Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή”

“Γ@@@σε το! Απαιτούμε αλλαγή”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Λεμπρόν Τζέιμς των Λος Αντζελες Λέικερς, στηρίζοντας δυναμικά την απόφαση των Μπακς.

Στο πλευρό των παικτών, στάθηκαν και οι διαιτητές της Λίγκας με ανάρτησή τους στον λογαριασμό τους στο twitter: “Το επίσημο όργανο των διαιτητών στέκεται αλληλέγγυο στην απόφαση των παικτών μας να μποϊκοτάρουν τους αποψινούς αγώνες ως μορφή διαμαρτυρίας στις συνεχόμενες αδικαιολόγητες δολοφονίες μαύρων ανδρών και γυναικών από ανθρώπους που είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή της τάξης. Υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα στη χώρα μας από το μπάσκετ και ελπίζουμε αυτή η κίνηση να εμπνεύσει για αλλαγή” ανέφεραν.

Σημειώνεται, ότι συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι οργισμένες διαδηλώσεις και οι βίαιες συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στην Κενόσα όπου έλαβε χώρα ο φριχτός πυροβολισμός του Τζείκομπ Μπλέικ με αποκορύφωμα το επεισόδιο της Τετάρτης (26/8) όταν ένοπλος άνδρας σκότωσε δύο διαδηλωτές και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλον έναν. Για τις δολοφονίες και τον τραυματισμό των διαδηλωτών κατηγορείται ο 17χρονος Αμερικανός Κάιλ Ριτενχάουζ που συνελήφθη χθες από τις αρχές τις Κενόσα.

Εν τω μεταξύ, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το κύμα των κινητοποιήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ έστειλε χθες, Τετάρτη (26/8) στην Κενόσα, 1.000 μέλη της Εθνοφρουράς και πάνω από 200 ομοσπονδιακούς πράκτορες.

“Σήμερα, στέλνω την ομοσπονδιακή επιβολή του νόμου και την Εθνοφρουρά στην Κενόσα, στο Ουισκόνσιν, για να αποκατασταθεί ο Νόμος και η Τάξη!” ανακοίνωσε περήφανα στο Twitter o Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα