ΑΘΗΝΑ
05:21
|
19.04.2024
Mε τηλέφωνο «Ιδιοκτησίας της Αμερικάνικης Κυβέρνησης», σφραγισμένο από το Στέητ Ντηπάρτμεντ, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός με τον Τραμπ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Mε τηλέφωνο που αναγράφει ότι αποτελεί «Ιδιοκτησία της Αμερικάνικης Κυβέρνησης», σφραγισμένο μάλιστα με τη σφραγίδα του Στέητ Ντηπάρτμεντ, επικοινώνησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως παρατηρεί σήμερα το «Έθνος».

Όπως αναφέρεται στο σάιτ της εφημερίδας, οι δύο άνδρες επικοινώνησαν μέσω των λεγόμενων «ασφαλών γραμμών». Οπως αυτές τις ορίζουν οι ΗΠΑ, προφανώς, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν χρησιμοποιεί Ελληνικό τηλέφωνο, ή έστω μια απλή συσκευή Ζήμενς, αλλά ειδικό τηλέφωνο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών με εμφανέστατη τη σφραγίδα. Και δεν είχε καν την κομψότητα, λόγω της θέσης του, να την κρύψει.

Στο ρεπορτάζ δε διευκρινίζεται αν και πως η συγκεκριμένη συσκευή βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, αν την μετέφεραν άνθρωποι του Στεητ Ντηπάρτμεντ (της πρεσβείας, προφανώς) για τη συνομιλία και μετά αφαιρέθηκε ή αν είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο πρωθυπουργικό γραφείο, ούτε γιατί ο Έλληνας πρωθυπουργός αποδέχτηκε, σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο.

Αναμένουμε να γνωστοποιηθεί το πρωτόκολλο που ισχύει σε τέτοιες συνομιλίες και να αιτιολογηθεί η χρήση τηλεφώνου του Στέητ Ντηπάρτμεντ από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα