ΑΘΗΝΑ
23:12
|
08.05.2024
Στη σύσκεψη της "φούσκας" στο Ορλάντο αποφασίστηκε ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά το τεράστιο κύμα συμπαράστασης στην απόφαση των παικτών του NBA για το μποϊκοτάζ των playoffs, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στα περιστατικά αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και στον πισώπλατο πυροβολισμό του Τζέικομπ Μπλέικ από αστυνομικό, αποφασίστηκε να μη δοθεί συνέχεια στο μποϊκοτάζ και το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά, σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski του ESPN.

Αν και υπήρχαν φωνές μεταξύ των παικτών που ζητούσαν την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, τελικά στην σύσκεψη των παικτών που πραγματοποιήθηκε εντός της “φούσκας” στο Ορλάντο, αποφασίστηκε να σταματήσει το μποϊκοτάζ προκειμένου να ξαναρχίσουν οι αγώνες την Παρασκευή.

Οι παίκτες των Λος Άντζελες Λέικερς και Κλίπερς ήταν αυτοί που ζήτησαν την οριστική διακοπή της σεζόν, αλλά οι υπόλοιποι φάνηκε να είναι επιφυλακτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αφροαμερικανός, Τζέικομπ Μπλέικ πυροβολήθηκε εφτά φορές από αστυνομικό, μπροστά στα τρία από τα παιδιά του, την Κυριακή (23/08), στην Κενόσα, όπου έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των διαδηλωτών και των αρχών καταστολής με αποκορύφωμα το αιματηρό επεισόδιο της Τετάρτης (26/8) όταν ένοπλος άνδρας σκότωσε δύο διαδηλωτές και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλον έναν. Για τις δολοφονίες και τον τραυματισμό των διαδηλωτών κατηγορείται ο 17χρονος Αμερικανός Κάιλ Ριτενχάουζ που συνελήφθη από τις αρχές τις Κενόσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα