ΑΘΗΝΑ
18:08
|
27.03.2023
Η Ρωσία θα απελάσει τρεις Σλοβάκους διπλωμάτες ως αντίμετρα μετά την απέλαση τριών Ρώσων υπάλληλων της ρωσικής πρεσβείας στην Μπρατισλάβα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της να απελάσει τρεις Σλοβάκους διπλωμάτες ως αντίμετρα μετά την απέλαση τριών Ρώσων υπάλληλων της ρωσικής πρεσβείας στην Μπρατισλάβα. Την σχετική ανακοίνωση έκανε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Σλοβακία ανέμενε την απέλαση των τριών Σλοβάκων υπαλλήλων της από την πρεσβεία της στην Μόσχα, αλλά δεν θεωρεί την απόφαση αυτή ως αντίστοιχη απάντηση στην απέλαση τριών Ρώσων διπλωματών από την Μπρατισλάβα, δήλωσε σήμερα ο Σλοβάκος υπουργός Εξωτερικών Οβάν Κορτσόκ.

Η Μπρατισλάβα ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να απελάσει τρεις υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας επικαλούμενη κατάχρηση στις θεωρήσεις εισόδου (βίζες) της Σλοβακίας.

Τα τοπικά μέσα την ίδια στιγμή συνέδεσαν τις απελάσεις των τριών Ρώσων διπλωματών με την δολοφονία ενός Γεωργιανού τον προηγούμενο χρόνο στο Βερολίνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό σφοδρή πίεση ο Νετανιάχου (upd)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έφθασε το απόγευμα στην Κνέσετ, στο φόντο μαζικών κινητοποιήσεων και πρωτοφανούς γενικής απεργίας, μετά από μια νύχτα οργής.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα