ΑΘΗΝΑ
13:39
|
27.05.2024
Η Ινδία κατέγραψε περισσότερες από 90.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, "κόκκινη ζώνη" η Κορσική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε 7.071 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού που κατέγραψαν οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας το τελευταίο 24ωρο. Το Σάββατο είχαν εντοπιστεί 8.550 μολύνσεις, ενώ την Παρασκευή 8.975, αριθμός ρεκόρ για τη χώρα.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων από την ασθένεια τις τελευταίες επτά ημέρες έφθασε τους 1.704, εκ των οποίων 288 νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας.  Οι θάνατοι λόγω του ιού στη Γαλλία είναι πλέον 30.701, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών μόλυνσης ανήλθε στα 324.777.  

Κόκκινη ζώνη η Κορσική

Από σήμερα, η Κορσική και άλλα πέντε διαμερίσματα στη Γαλλία, χαρακτηρίζονται “κόκκινες ζώνες”, στις οποίες θα εφαρμόζονται ενισχυμένα μέτρα κατά του ιού. “Δεν θα υπάρχει πλέον υπηρεσία (πώλησης) αλκοόλ ούτε δραστηριότητα των μπαρ από τις 12 τα μεσάνυχτα. Δεν θα επιτρέπεται η πώληση αλκοόλ ούτε η μεταφορά και κατανάλωση αλκοόλ στους δημόσιους δρόμους από τις 23:00”, ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης της Κορσικής, όπου εδώ και τρεις εβδομάδες καταγράφεται έξαρση της επιδημίας.  

“Ο αριθμός των θετικών τεστ αυξήθηκε κατά 32% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα”, δήλωσε η γενική διευθύντρια της ARS της Κορσικής, Μαρί-Ελέν Λεσέν, προειδοποιώντας ότι τα ποσοστά αυτά “θα αυξηθούν περαιτέρω”.  

Συνολικά αυτή τη στιγμή, 28 διαμερίσματα της Γαλλίας βρίσκονται σε καθεστώς επιβολής έκτακτων μέτρων, με το Παρίσι και την Μπους-ντι-Ρον να έχουν χαρακτηριστεί “ζώνες υψηλού κινδύνου” από τις 14 Αυγούστου.

Χιλιάδες κρούσματα και σε Βρετανία και Ιταλία  

Σε χιλιάδες καταμετρώνται πλέον τα καθημερινά κρούσματα και σε Βρετανία και Ιταλία, με την πρώτη να καταγράφει 2.988 νέα περιστατικά μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες – τον υψηλότερ αριθμό κρουσμάτων που έχει σημειωθεί από τις 23 Μαΐου.  

Την ίδια ώρα στην Ιταλία τα νέα κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου υγείας της Ρώμης, είναι 1.297. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.  

Η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία σε αριθμό κρουσμάτων

Στην Ινδία καταγράφηκαν περισσότερες από 90.000 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει στα 4.204.613.

Επισήμως πλέον, η Ινδία ξεπέρασε σε αριθμό κρουσμάτων τη Βραζιλία και είναι η δεύτερη χώρα στη σχετική λίστα, μετά τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα έχει ανέλθει στους 71.642 (ο τρίτος μεγαλύτερος στον κόσμο). Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις επτά τελευταίες ημέρες τουλάχιστον 1000 άνθρωποι χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covi-19.

Although India has a low death rate from the disease, nearly 1,000 deaths have been recorded every day from across the country for the last seven days.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα