ΑΘΗΝΑ
06:25
|
17.05.2024
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Interfax Ukraine, έσκισε το διαβατήριό της για να μην απελαθεί από τη Λευκορωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαρία Κολέσνικοβα, κυρίαρχη φυσιογνωμία της Λευκορωσικής αντιπολίτευσης των μαζικών διαδηλώσεων κατά του Αλεξάντερ Λουκασένκο, κρατείται στα Ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε σήμερα (Τρίτη 08/09) το Ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraine, η Κολεσνίκοβα που απήχθη χθες και αγνοείτο για 24 περίπου ώρες, έσκισε το διαβατήριό της προκειμένου να αποτρέψει την απέλασή της στην Ουκρανία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γκεραστσένκο, με ανάρτησή του στο Facebook επιβεβαίωσε την είδηση: “Η Μαρία Κολεσνίκοβα δεν απελάθηκε από τη Λευκορωσία, καθώς η γενναία αυτή γυναίκα πήρε μέτρα για να αποτρέψει τη μεταφορά της πέραν των συνόρων. Παρέμεινε στο έδαφος της δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Ο Αλεξάντρ Λουκασένκο ευθύνεται προσωπικά για τη ζωή και την υγεία της”, έγραψε χαρακτηριστικά ο Γκεραστσένκο.

Δύο ακόμα στελέχη της αντιπολίτευσης που “εξαφανίστηκαν” χθες και αγνοείτο επίσης η τύχη τους, εισήλθαν σε ουκρανικό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Πρόκειται για τους Αντόν Ροντέκοφ και Ιβάν Κραβτσόφ. Ο Ροντέκοφ είναι ο εκπρόσωπος Τύπου της Κολεσνίκοβα.

Η ίδια η Κολεσνίκοβα παραμένει κρατούμενη, με τον εκπρόσωπο της λευκορωσικής συνοριοφυλακής, Αντόν Μπτιτσκόφσκι, να δηλώνει ότι “Δεν μπορώ να πω πού βρίσκεται, αλλά έχει συλληφθεί και κρατείται”.

Με πληροφορίες από BBC World.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα