ΑΘΗΝΑ
11:52
|
20.04.2024
Ενοποιούνται υπό έναν εισαγγελία, το Οικονομικό Έγκλημα και η Εισαγγελία Διαφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέλος εποχής για την Ελένη Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς καθώς με επιστολή του στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ανακοίνωσε πως η Εισαγγελία Διαφθοράς και το Οικονομικό Έγκλημα ενοποιούνται υπό έναν εισαγγελέα.

Υπέρ της ενοποίησης των δυο εισαγγελιών φέρεται να έχει ταχθεί και η διαρκής επιστημονική επιτροπή για την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων του ποινικού κώδικα που εδρεύει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δια της καταργήσεως της θέσης στην οποία θα προΐσταται προφανώς άλλος εισαγγελέας (ίσως ο επικεφαλής της οικονομικής Εισαγγελίας Χρ. Μπαρδάκης) απομακρύνεται από τα καθήκοντά της η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία αντιμετωπίζει πλέον κατηγορίες για την υπόθεση Novartis.

Χθες το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με την παραμονή της Ελένης Τουλουπάκη στη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς παρά την άσκηση δίωξης εις βάρος της.

Στην ερώτηση που έκανε το Κίνημα Αλλαγής, τονίζει πως, αν και εδώ και ενάμιση μήνα περίπου έχει ασκηθεί δίωξη εις βάρος της κ. Τουλουπάκη για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, αυτή παραμένει στη θέση της, καθώς δεν έχει υποβληθεί προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία.

“Ενάμιση μήνα μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος της Εισαγγελέως Διαφθοράς για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων, δεν έχετε ακόμη υποβάλει στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το ερώτημα της θέσης της σε αργία, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 57 Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών”, αναφέρουν οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Νάντια Γιαννακοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Μουλκιώτης και Δημήτρης Μπιάγκης, απευθυνόμενοι στον υπουργό Δικαιοσύνης.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα