ΑΘΗΝΑ
17:36
|
19.04.2024
Δράση λίγες ώρες πριν παραδοθεί στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας αφήνοντας στους δρόμους 13.000 ανθρώπους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες μόνο ώρες πριν παραδοθεί στις φλόγες το ΚΥΤ της Μόριας αφήνοντας στους δρόμους 13.000 περίπου ανθρώπους, έκανε τον γύρο του διαδικτύου μια πρωτοβουλία Γερμανών ακτιβιστών που προσπαθούσαν να ευαισθητοποιήσουν την Κυβέρνηση αλλά και την κοινή γνώμη για τα δεινά των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στο νησί της Λέσβου.

Οι ακτιβιστές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη “ζούγκλα” της Μόριας, τοποθέτησαν έξω από το γερμανικό κοινοβούλιο 13.000 κενές καρέκλες, μία για κάθε πρόσφυγα της δομής.

Η πρωτοβουλία κάνει τον γύρο του διαδικτύου καθώς οι καρέκλες αυτές είναι όσες και οι ψυχές που στοιβάζονταν σαν σαρδέλες εντός και εκτός του ΚΥΤ που είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενεί το 1/4 των προσφύγων (3.000 άτομα).

Οι ακτιβιστές προχώρησαν στην τοποθέτηση των καθισμάτων στο πλαίσιο των αντιρατσιστικών δράσεων σε εθνικό επίπεδο, για τις ημέρες της εκδήλωσης «Θα έρθουμε ενωμένοι», που έλαβαν χώρα στο Βερολίνο. 

Η πραγματικότητα, ισχυρότερη και από την δυνατότερη φαντασία, ήρθε να επιβεβαιώσει με τον χειρότερο τρόπο την συμβολική πρωτοβουλία των ακτιβιστών για τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούσαν τα τελευταία χρόνια στη Μόρια.

Φωτογραφία:@liza_pflaum

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα