ΑΘΗΝΑ
12:11
|
25.04.2024

Προειδοποίηση και εντολή εκκένωσης μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Ανάβυσσου καθώς στην περιοχή μαίνεται μεγ΄λη φωτιά. Σύμφωνα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προειδοποίηση και εντολή εκκένωσης μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προς τους κατοίκους της Ανάβυσσου καθώς στην περιοχή μαίνεται μεγ΄λη φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το πύρινο μέτωπο πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή.

“Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου”, αναφέρει το μήνυμα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, το ίδιο προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη σε οικισμούς του δήμου Σαρωνικού. Οι κάτοικοι των οικισμών “Άγιος Παντελεήμονας” και “Άρης Σαρωνίδας” στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα κλήθηκαν να μετακινηθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας. 

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι εξής οικισμοί: Φέριζα, Μόβριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ), Αγιος Παντελεήμονας, Αρης Σαρωνίδας και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 30 παιδιά και όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Αυτή την ώρα στη μάχη της κατάσβεσης επιχειρούν 117 πυροσβέστες με επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ. Επικεφαλής των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κερατέας λόγω της πυρκαγιάς

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα) 
– Στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα). 
– Στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο). 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα