ΑΘΗΝΑ
21:21
|
18.04.2024
Στάχτη, αποκαΐδια και ανθρώπινος πόνος έχουν απομείνει πλέον στη Μόρια, μετά και τη νέα νέα φωτιά που ξέσπασε πριν λίγο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στάχτη, αποκαΐδια, φρίκη και ανθρώπινος πόνος έχουν απομείνει πλέον στη Μόρια, μετά και τη νέα νέα φωτιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ το μεσημέρι της Πέμπτης καταστρέφοντας όποια στοιχειώδη υποδομή είχε διασωθεί από την πύρινη λαίλαπα των δύο προηγούμενων ημερών.

Πρόκειται για την τρίτη φωτιά που ξεσπάει στην περιοχή μετά τις δύο που ξέσπασαν τα μεσάνυχτα της Τρίτης και το απόγευμα της Τετάρτης αφήντας στους δρόμους χιλιάδες μετανάστες, μικρά παιδιά και ευάλωτα άτομα.

Το νέο πύρινο μέτωπο καίει σε τρία σημεία όσες σκηνές και κοντέινερ είχαν απομείνει άθικτα από τις προηγούμενες φωτιές. Πρόκειται για το κομμάτι όπου βρίσκεται ο ελαιώνας έξω από το ΚΥΤ.

“Από την πυρκαγιά κάηκε και η τελευταία σκηνή που είχε απομείνει”, αποκαλύπτει ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, μιλώντας στο Sputnik.

Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η νέα φωτιά μπήκε από τους τελευταίους μετανάστες που μπαινοβγαίνουν στο ΚΥΤ για να πάρουν τα υπάρχοντά τους, τονίζοντας ότι πρόκειται για αποκλειστικά δική του εκτίμηση.

Πρόσφυγες και μετανάστες με όσα υπάρχοντα τους έχουν απομείνει φεύγουν εσπευσμένα από το σημείο καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από γη και αέρα και μία διμοιρία των ΜΑΤ καθώς υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμένα άτομα.

Στην περιοχή σημειώνονται διαρκώς εκρήξεις πιθανόν από τις φιάλες που χρησιμοποιούσαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα