ΑΘΗΝΑ
03:56
|
04.05.2024
Απάντηση του Κρεμλίνου στις κατηγορίες της Ουάσινγκτον περί κατασκοπείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν επιδιώκει να αναμειχθεί στις εκλογικές διαδικασίες άλλων χωρών στον κόσμο, ούτε το έχει κάνει στο παρελθόν, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, στηλιτεύοντας τις κατηγορίες της Microsoft περί κατασκοπείας επί Αμερικανών πολιτικών.

Σημειώνεται ότι χθες Πέμπτη η Microsoft ανακοίνωσε ότι χάκερ που συνδέονται με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν προσπαθούν να κατασκοπεύσουν άτομα που, με τη σειρά τους, συνδέονται με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και με τον υποψήφιο των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, όπως εξάλλου δεν αρέσει και στην χώρα του να αναμειγνύονται άλλοι στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Αβάσιμες” χαρακτήρισε τις κατηγορίες και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ προωθούν παράνομα τα δικά τους συμφέροντα.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, είχε καταδικάσει νωρίτερα ως “ατεκμηρίωτες” τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον. Σημειώνεται ότι χθες, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων σε έναν Ουκρανό που εικάζει ότι είναι “πράκτορας της Ρωσίας” και σε τρεις Ρώσους πολίτες τους οποίους κατηγορεί για ανάμειξη στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία.

“Η γραμμή παραγωγής κυρώσεων μόλις έβγαλε ένα νέο προϊόν, υπό το πρόσχημα μιας υποτιθέμενης ανάμειξης στην εκλογική διαδικασία” στις ΗΠΑ, δήλωσε σε υψηλούς τόνους, η Ζαχάροβα.

Η ίδια κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι θέλει “να επιδεινώσει περαιτέρω” τις εντάσεις με την Ρωσία υπογραμμίζοντας ότι η χώρα της “δεν έχει ποτέ αναμειχθεί, δεν αναμειγνύεται και δεν έχει την πρόθεση να επηρεάσει τις εκλογικές διαδικασίες στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες”.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι επιβάλλουν κυρώσεις στον Αντρέι Ντέκαρτς, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, που κατηγορείται ότι είναι “ενεργός πράκτορας της Ρωσίας πάνω από 10 χρόνια” και ότι προσπάθησε να “δυσφημίσει” τον Τζο Μπάιντεν.

Η Ουάσινγκτον επέβαλε επίσης κυρώσεις στους Άρτεμ Λίφσιτς, Άντον Αντρέγεφ και Ντάρια Ασλάνοβα, επειδή εργάζονται στην Εταιρία Ερευνών Διαδικτύου, (Internet Research Agency, IRA), η οποία εικάζουν ότι πρόσκειται στο Κρεμλίνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα