ΑΘΗΝΑ
11:05
|
07.05.2024
Το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον του Ιράν στη Συρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινή επίθεση στο Χαλέπι, όπως μετέδωσε σήμερα τα ξημερώματα η συριακή κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, ο συριακός στρατός κατέρριψε αρκετούς ισραηλινούς πυραύλους πριν φτάσουν στους στόχους τους, στην πιο πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ θα εντείνει τις επιθέσεις του εναντίουν του Ιράν στη Συρία, όπου η Τεχεράνη έχει επεκτείνει την παρουσία της.

Το Ιράν, βασικός σύμμαχος της συριακής κυβέρνησης, θεωρείται από το Ισραήλ περιφερειακή απειλή για την ασφάλεια. Το Ισραήλ είχε δεσμευτεί να αποτρέψει οποιαδήποτε στρατιωτικού χαρακτήρα ιρανική συγκέντρωση στη Συρία, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Περιφερειακές πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές στη Συρία σε μια περίοδο που η παγκόσμια προσοχή στην περιοχή αποσπάται από την πανδημία της Covid-19.

Το Ισραήλ έχει παραδεχθεί ότι έχει εξαπολύσει πολλές επδρομές εντός της συριακής επικράτειας από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου το 2011.

Σημειώνεται ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε τον Ιούνιο ότι ο Άσαντ θα “διακινδυνεύσει το μέλλον του” εάν δεν αποβάλει τα ιρανικά στρατεύματα από τη χώρα του.

Μιλώντας μαζί με τον Μπράιαν Χουκ, επικεφαλής απεσταλμένο των ΗΠΑ για την πολιτική του Ιράν, ο Νετανιάχου είπε ότι το Ισραήλ «δεν θα επιτρέψει στο Ιράν να δημιουργήσει στρατιωτική παρουσία στη Συρία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα