ΑΘΗΝΑ
10:07
|
06.05.2024

Η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις και εκκρεμότητες που αφορούν την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν το προσεχές 48ωρο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων στην ΕΕ, οι διμερείς σχέσεις και εκκρεμότητες που αφορούν την εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών θα τεθούν το προσεχές 48ωρο στο επίκεντρο συναντήσεων που θα έχει στην Αθήνα, από αύριο, Τρίτη ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας προβλέπει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του , Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελαροπούλου.

Ο Ζόραν Ζάεφ είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων αξιωματούχων μεταξύ των οποίων ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδιος για οικονομικά θέματα, Φάτμιρ Μπιτίτσι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Εconomist, στο οποίο κυριαρχούν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την ανάγκη για νέες πολιτικές στον τομέα της υγείας, τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και η επιρροή στην παγκόσμια και την ευρωπαϊκή οικονομία.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο Ζόραν Ζάεφ θα έχει αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες αλλά και εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στη Βόρεια Μακεδονία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα