ΑΘΗΝΑ
16:12
|
20.04.2024
Ο Ντραρενί, 40 ετών, συντάκτης του ιστότοπου Casbah Tribune και ανταποκριτής του γαλλικού καναλιού TV5 Monde, καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση τριών ετών τον Αύγουστο για…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλγερινός δημοσιογράφος Καλέντ Ντραρενί θα εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών, αποφασίστηκε μετά το πέρας της εκδίκασης της έφεσής του σήμερα την Τρίτη, σε μια δίκη που ομάδες δικαιωμάτων έχουν καλέσει δοκιμασία για την ελευθερία του Τύπου για μια χώρα που μέχρι πρόσφατα συγκλονιζόταν από αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ο Ντραρενί, 40 ετών, συντάκτης του ειδησεογραφικού ιστότοπου Casbah Tribune και ανταποκριτής του γαλλικού καναλιού TV5 Monde, καταδικάστηκε αρχικά σε φυλάκιση τριών ετών τον Αύγουστο για την κάλυψη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Ο δημοσιογράφος συνελήφθη στις 29 Μαρτίου με την κατηγορία «υποκίνησης σε άοπλης συγκέντρωσης» και «έθεσε σε κίνδυνο την εθνική ενότητα» ενώ κάλυπτε δημοσιογραφικά διαδηλώσεις που είχε οργανώσει κίνημα διαμαρτυρίας Χιράκ.

Εβδομαδιαίες διαδηλώσεις συγκλόνισαν την Αλγερία για περισσότερο από ένα χρόνο και σταμάτησαν μόνο τον Μάρτιο λόγω της πανδημικής κρίσης.

Το αλγερινό δικαστικό σώμα έχει εντείνει τις διώξεις και τις καταδίκες δημοσιογράφων, ακτιβιστών, πολιτικών αντιπάλων και bloggers τους τελευταίους μήνες.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι έχουν κατηγορηθεί από την κυβέρνηση για διασπορά πνεύματος εθνικής διχόνοιας και διακινδύνευση των εθνικών συμφερόντων, με αρκετούς να βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι ότι βρίσκονται στο μισθολόγιο «ξένων κομμάτων».

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα