ΑΘΗΝΑ
01:41
|
20.04.2024
"Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται" δήλωσε o υπουγός Προστασίας του πολίτη "είναι πέντε νεαροι αλλοδαποί".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ανακοίνωσε από τη Μυτιλήνη ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει συλλάβει πέντε άτομα τα οποία όπως χαρακτηριστικά σημείωσε είναι “οι εμπρηστές της Μόριας”.

“Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται” δήλωσε, “είναι πέντε νεαρά άτομα αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας” σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι “η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις” και ότι “οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι”

“Το κράτος ανασυντάσσεται” διεμήνυσε, καθώς “αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες , όπως και οι κάτοικοι έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής” ξεκαθάρισε.

“Ένα είναι βέβαιο. Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν” κατέληξε ο Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με τη δήλωσή του, ο υπουργός επιβεβαιώνει για πρώτη φορά ότι η πυρκαγιά ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Η τραγική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την ανθρωπιστική κρίση που επικρατούσε στον καταυλισμό της Λέσβου, οδηγώντας χιλιάδες πρόσφυγες στην αστεγία, αλλά και μωρά, ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα να προσπαθούν μέχρι και σήμερα να βρουν καταφύγιο σε χωράφια, νεκροταφία και πεζοδρόμια ακόμη και ανάμεσα στα σκουπίδια.

Η εργασίες για την ανέγερση ενός πρόχειρου καταυλισμού στην περιοχή του Καρά Τεπέ, συνεχίζονται εν μέσω αντιδράσεων μέρους της τοπικής κοινωνίας του νησιού.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα