ΑΘΗΝΑ
02:59
|
19.09.2024
Όπως αναφέρεται στην αντι-NAVTEX, στο νησί "παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το βράδυ της Δευτέρας (14/09) η Τουρκία εξέδωσε αντι-Navtex από τον Σταθμό της Σμύρνης, με την οποία ζητά την αποστρατιωτικοποίηση της Χίου.

Όπως αναφέρεται στην αντι-NAVTEX που έχει ισχύ μέχρι την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο νησί “παραβιάζεται η Συνθήκη της Λωζάνης”.

Η αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών είναι πάγια αξίωση των Τούρκων και ο Ερντογάν (ο οποίος έχει ουκ ολίγες φορές αμφισβητήσει τη συνθήκη της Λωζάνης σε δημόσες τοποθετήσεις του), την επαναφέρει εστιάζοντας στη Χίο.

Προσφάτως, άλλωστε, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, έθεσε ανοιχτά το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών, σημειώνοντας ότι “Υπάρχουν νησιά νησίδες και βραχονησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με κάποια συμφωνία. Εδώ δυστυχώς οι Έλληνες γείτονές μας συμπεριφέρονται εξαιρετικά εγωιστικά ερμηνεύοντας το δίκαιο κατά το δοκούν και πρέπει να συζητήσουμε αυτή την κατάσταση, τη μεταβίβαση της κυριότητας μέσω συνθηκών, ενώ πρέπει να ανακτήσουμε και τα δικαιώματά μας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα