ΑΘΗΝΑ
02:41
|
20.04.2024

Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση στην Τρίπολη σε σχέση με τη βιωσιμότητα της «Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας» του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ, παρά τη διάψευση των έντονων […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκεχυμένη παραμένει η κατάσταση στην Τρίπολη σε σχέση με τη βιωσιμότητα της «Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας» του Λίβυου πρωθυπουργού Φαγιέζ Σάρατζ, παρά τη διάψευση των έντονων φημών που μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg.

Τη διάψευση περί επικείμενης παραίτησης ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Μαχντί αλ Αμίν με δηλώσεις που έκανε στο ρωσικό δίκτυο Σπούτνικ. Ο αλ Αμίν απέρριψε το σενάριο παραίτησης του Σάρατζ ως το τέλος της βδομάδας επιμένοντας πως οι πληροφορίες είναι «ψευδείς,αβάσιμες, ανυπόστατες» με στόχο «να παραπληροφορήσουν». «Ο Σάρατζ συνεχίζει να κατέχει το αξίωμα της πρωθυπουργίας της χώρας» πρόσθεσε ο Αλ Αμίν.

Η έντονη φημολογία για την παραίτηση της κυβέρνησης Σάρατζ, ενόψει νέου γύρου διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπόλεμων πλευρών της Λιβύης στη Γενεύη της Ελβετίας τον επόμενο μήνα, εμφανίζεται λίγες μέρες μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ Αλ Θάνι, την περασμένη Κυριακή.

Η κυβέρνηση του Αλ Θάνι είχε τη βάση της στη Βεγγάζη της Ανατολικής Λιβύης, υποστηρίζεται από το εκλεμένο κοινοβούλιο στο Τομπρούκ αλλά δεν αναγνωρίζεται διεθνώς. Παραιτήθηκε την Κυριακή έπειτα από τριήμερες σφοδρές διαδηλώσεις, εμπρησμούς κυβερνητικών κτιρίων στη Βεγγάζη και στην πόλη Αλ Ματζ κατά τις οποίες αναφέρθηκε ο θάνατος τουλάχιστον ενός διαδηλωτή και ο τραυματισμός αρκετών άλλων που διαμαρτύρονταν για την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου και τη διαφθορά των τοπικών αξιωματούχων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα