ΑΘΗΝΑ
20:37
|
24.04.2024
Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας για τις "ανατριχιαστικές" εικόνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση και ο στρατός της Μοζαμβίκης καταδίκασαν την βάναυση εκτέλεση μιας γυμνής γυναίκας από άντρες που φορούσαν στρατιωτικά ρούχα, όπως φαίνεται σε βίντεο.

Το βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνει πιθανότατα κυβερνητικά στρατεύματα να ακολουθούν μια γυμνή γυναίκα φωνάζοντάς της και κατηγορώντας την πως είναι μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ansar al-Sunna, ενώ χτυπούν το θύμα αρκετές φορές με ραβδιά πριν την πυροβολήσουν.

Νωρίτερα, η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από την κυβέρνηση του Προέδρου Φελίπε Νγιούσι πρέπει να ξεκινήσει μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα για βασανιστήρια και άλλες παραβιάσεις που διαπράχθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας στο Κάμπο Ντελγκάντο, μετά την επαλήθευση βίντεο από εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον κρατουμένων.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας ζήτησε τη διεξαγωγή άμεσης έρευνας για τις “ανατριχιαστικές” εικόνες. “Οι δυνάμεις άμυνας και ασφάλειας επαναλαμβάνουν ότι δεν συμφωνούν με οποιαδήποτε βάρβαρη πράξη που συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση.

Ωστόσο, σε πρόσφατη δήλωσή του ο υπουργός Εσωτερικών διαφοροποιήθηκε κάνοντας λόγο για τζιχαντιστές που μάλλον υποδύθηκαν τους στρατιώτες και διέπραξαν το έγκλημα με σκοπό να δυσφημίσουν τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Υπενθυμίζεται πως η Μοζαμβίκη τα τελευταία τρία χρόνια είναι αντιμέτωπη με τον τζιχαντιστικό κίνδυνο, καθώς από τον Οκτώβρη του 2017 ανταρτικές ομάδες έχουν πραγματοποιήσει σειρά επιθέσεων τόσο εναντίον κυβερνητικών στρατιωτικών στόχων αλλά κυρίως κατά άοπλων πολιτών στην (πλειοψηφικά μουσουλμανική) επαρχία Κάμπο Ντελγκάδο.

Πηγές: AllAfrica, Deutsche Welle

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα