ΑΘΗΝΑ
00:29
|
27.04.2024

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, να προμηθεύσει τη Λευκορωσία […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο δήλωσε ότι ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, να προμηθεύσει τη Λευκορωσία με νέα όπλα, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντρ Λουκασένκο στις συνομιλίες που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έθεσε ζήτημα προμήθειας της Λευκορωσίας με νέα όπλα. Απαντώντας στο ερώτημα, αν ζήτησε ο Λουκασένκο από τον πρόεδρο Πούτιν να προμηθεύσει τη χώρα του με νέα όπλα, ο Πεσκόφ είπε: “Όχι. Με τον τρόπο που διατυπώσατε το ερώτημα, όχι”.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι βασικά στις συνομιλίες των δύο ηγετών συζητήθηκε η συνεργασία στο πλαίσιο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, προσθέτοντας ότι αυτό “εντάσσεται περίφημα γενικά» στην ρητορική που επικρατεί στις σχέσεις των δύο χωρών”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα